Goed eten, hoe moet dat eigenlijk?

Goed eten, hoe moet dat eigenlijk?

Het is logisch dat je een kat geen krat bier geeft en dat een goudvis geen braadworst eet. Dit is vanzelfsprekend. Hoe komt het dan dat we voor onszelf deze logica compleet overboord gooien?

Ondervoeding is bij mensen namelijk de belangrijkste oorzaak van gezondheidsklachten. Nou hoor ik jullie denken: ‘Ondervoeding? Met wat ik op een dag eet? Nee hoor!’ Helaas is dit bij veel mensen toch wel het geval. Met ondervoeding bedoel ik namelijk niet wat de meeste van jullie denken, we hebben in Nederland immers een overvloed aan eten. Met ondervoeding bedoel ik slechte voeding, voeding die je lichaam vult maar niet voedt.

Zelf at ik tot een aantal jaar geleden ook zo. In de supermarkt stopte ik ook regelmatig een pak van Honig of Knorr in mijn mandje. Lekker makkelijk, groente erbij en klaar! Tot ik problemen kreeg met mijn gezondheid en ik me in mijn voeding ben gaan verdiepen. Ik kwam erachter dat mijn manier van eten helemaal niet zo gezond was als ik dacht. Ik was mijn lichaam aan het vullen in plaats van voeden.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat het belangrijk is voor je gezondheid om voeding te eten met voedingsstoffen die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten veel kunstmatige ingrediënten, die ons lichaam wel vullen maar dus niet voeden. Als basis kies ik nu zelf voor producten die zo puur en onbewerkt mogelijk zijn en laat ik alle pakjes en kant-en-klaar producten staan in de supermarkt

Voeding heeft ook invloed op onze hormonen. Alles wat onze mond in gaat beïnvloed de hormonen in je lichaam op een bepaalde manier. Jouw hormonen kunnen hierdoor uit balans raken waardoor klachten kunnen ontstaan of verergeren. De klachten kunnen uiteen lopen van vermoeidheid tot klachten rondom de menstruatie..

Een gezonde leefstijl begint dus bij bewustwording. In principe kunnen we twee soorten voeding onderscheiden, namelijk:
● Voeding dat ons lichaam voedt
● Voeding dat ons lichaam vult
Het is tijd om goed voor jezelf te zorgen!