5 Redenen om deo met aluminium niet te gebruiken

5 Redenen om deo met aluminium niet te gebruiken

Waarom is deodorant met aluminium en parabenen slecht voor je gezondheid?

Bij de drogist zijn veel verschillende soorten deodorant te koop. Hierin zitten bijvoorbeeld aluminium en parabenen toegevoegd. Wat doen deze stoffen eigenlijk met ons lichaam?

  1. Aluminium in deo’s verhoogt de kans op borstkanker. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat aluminium wordt opgenomen in je lichaam via de klieren in je oksels. Doordat aluminium een lichaamsvreemde stof is, weet het lichaam niet wat die er mee moet doen en slaat het op in het lichaam.
  2. De reden dat er aluminium in deodorant zit, is dat aluminium perfect is om een blokkade tegen zweet te vormen. Dat is voor de korte termijn fijn, maar zweten doe je niet voor niets: je lichaam ruimt daarmee gifstoffen op waarvan je blij bent dat ze uit je lichaam zijn. Zweten wil je niet voorkomen, maar zweetgeurtjes wel. 
  3. Veel deo-producenten gebruiken parabenen. Dit zijn synthetische conserveringsmiddelen. Over parabenen wordt gezegd dat ze jouw hormoonhuishouding kan verstoren. Er zijn studies die hebben aangetoond dat parabenen het hormoon oestrogeen imiteren. En chemicaliën die hormonen imiteren kunnen de kans op borstkanker verhogen, zelfs in kleine hoeveelheden. Het punt is namelijk dat parabenen in heel veel producten zitten. En dat je die producten dag in, dag uit gebruikt, je leven lang. 
  4. Wist je dat aluminium de veroorzaker is van gele vlekken in je kleding? Aluminium geeft een chemische reactie als het in contact komt met zweet en katoen. En dat geeft die vervelende vlekken die je er met wassen niet uit krijgt. 
  5. Aluminium kan Alzheimer veroorzaken. Wetenschappers hebben aangetoond dat giftige metalen hersenweefsel beschadigen en aluminium is daarin de grootste boosdoener.

Toen ik had gelezen wat aluminium in deo doet, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Al snel kwam ik de producten van loveli tegen. De deo van loveli zijn door Linda een aantal jaar geleden ontwikkeld. Doordat haar moeder borstkanker kreeg en vanuit het ziekenhuis het advies kreeg om geen deo met aluminium meer te gebruiken.

100% goodness, 100% natuurlijke deodorant 

Mijn ervaring:
Vanaf het eerste gebruik ben ik fan geworden van deze deo. De deo’s hebben een subtiele frisse geur en doen super goed zijn werk. Mijn oksels blijven heel de dag fris!

Een aantal weken geleden heb ik een deo van Loveli aan mijn zus gegeven om ook te testen. Nadat ze de deo een twee weken had gebruik vertelde ze; “Ik heb eindelijk mooie tv reclame oksels, zonder geïrriteerde haar zakjes”

SHOP NU