Recepten voor een gezond paasontbijt

Recepten voor een gezond paasontbijt

Pasen! Komend weekend is het zover. Het paasontbijt komt steeds dichterbij en dat betekent dat er weer veel verleidingen op je bordje komen te liggen. Helaas zijn deze heerlijkheden lang niet altijd gezond. Ik vind het leuk om je te laten zien hoe je ook heel lekker en gezond paasontbijt kan maken.

Met Pasen eten we over het algemeen heel veel eieren. Je kunt heel simpel een eitje koken, maar er zijn ook nog een hele hoop andere lekkere mogelijkheden. Hieronder vind je een lekkere en gezonde recepten die ook geschikt is voor de veganisten onder ons.

 

Havermout cups(6 stuks):

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 4 eetlepels ahornsiroop of honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • snufje zout
  • Muffin vorm

 

Meng alle ingrediënten in een kom. Vet de muffinvorm in met kokosolie. Verdeel het mengsel over 6 muffin holtes. Druk het mengsel goed aan en maak er een cup je van.

Zet het daarna voor 30 min in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet de vorm in de oven voor ongeveer 12 – 15 minuten. Haal ze vorm uit de oven en laat ze helemaal afkoelen voordat je ze uit de vorm haal.

Je kan de havermout cups vullen met wat jij lekker vind. Zelf heb ik ze gevuld met kokos yoghurt en mango puree.

 

Chia mangopudding ( 2 pers)

Ingrediënten:

  • 200 milliliter kokosmelk
  • 3 eetlepels chiazaad
  • een mango
  • een beetje geraspte kokos

Roer de chiazaad door de kokosmelk. Pureer de mango in een blender en schenk dit over de kokosmelk chia mix. Laat het een nachtje in de koelkast staan.

Fijn paasweekend!!!