Over MijnHormoonCoach

Hoi, ik ben Tamara. Ik ben orthomoleculair voedingstherapeut en hormoonspecialist.

Uit eigen ervaring weet ik hoe het voelt om eindelijk een 100% natuurlijke manier te vinden om je lichaam in balans te brengen en te kunnen genieten van het leven. Het is mijn passie om andere vrouwen met hormonale problemen hetzelfde gevoel te kunnen geven. Via Mijn Hormoon Coach richt ik me op vrouwen met menstruatieklachten, PMS, PCOS, endometriose en vrouwen die willen afvallen. Ik deel tips en recepten en geef daarnaast advies en therapie. De producten in onze webshop zijn 100% natuurlijk, zonder hormoonverstorende stoffen.

Mijn verhaal

Voor zover ik mij kan herinneren heb ik altijd al gevoelige darmen gehad. Snacks op een kinderfeestje zorgde bijvoorbeeld al voor chaos in mijn buik. Op mijn 26e verergerde mijn klachten dermate dat ik nog weinig voedsel kon verdragen. Ik had veel buikpijn en weinig energie. Op het dieptepunt kon ik amper rechtop staan.

Tijdens het traject van dokter- en ziekenhuisbezoeken, werd de diagnose gesteld dat ik last had van ‘Endometriose’. 

Na deze diagnose volgde een kijkoperatie om verklevingen en endometriose haarden te verwijderen. Tijdens een nacontrole bij de gynaecoloog zagen we op de echo dat er een cyste was ontstaan op mijn eierstok.

Omdat ik niet terug wilde naar de constante pijn die ik voor de kijkoperatie had en niet wilde dat de cyste groter zou worden, ben ik begonnen aan een speurtocht op internet. Hier kwam ik erachter dat voeding veel invloed heeft op mijn gezondheid en de klachten die ik ervaarde.

Ik besloot het roer om te gooien en zelf mijn voeding en leefstijl aan te passen. Al snel merkte ik verschil, de pijn verminderde, ik kreeg weer energie en ik ging weer dingen ondernemen. Toch was voor mij het beste bewijs van de werking van deze methode dat bij controle bleek dat mijn cyste was verdwenen.